​Katodisk beskyttelse

Principperne om katodisk beskyttelse af stål, har været kendt siden 1824. Siden da har metoden været anvendt på ubehandlet stål placeret i vand eller jorden, og effekten af katodisk beskyttelse på denne type konstruktioner er derfor både anerkendt og veldokumenteret.

I svømmehaller er princippet kendt fra bl.a. katodisk beskyttelse af stålsandfiltre og andre beholdere udført af ubehandlet stål. For ca 30 år siden begyndte udbredelsen af beskyttelse af stål indstøbt i beton. I starten skete den største udvikling i USA, hvor det amerikanske vejdirektorat på et tidligt tidspunkt har udtalt, at katodisk beskyttelse 

er den eneste effektive metode til at bremse kloridbetinget armeringskorrosion, som er den største skadeårsag i f.eks. svømmehaller.

Scanbond A/S har igennem flere år projekteret samt installeret katodisk beskyttelse specielt i svømmehaller. En del af vores anlæg installeres ofte i forbindelse med større reparationer. Mange svømmehaller vælger på et tidligt stadie at installere anlægget, som forebyggende reparation. På denne måde udskydes store renoveringsomkostninger til betonkonstruktionen i mange år.

Bliv ringet op​

Få et upligtende tilbud til dit næste projekt. Udfyld formularen, og vi vil kontakte jer hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt